dissabte, 25 d’abril del 2015

NOMÉS M'IMPORTA L'IPAD

Actualment els infants viuen envoltats de noves tecnologies les quals són una molt bona eina especialment per treballar de forma lúdica en nens amb diverses dificultats. Multitud d'aplicacions permeten assolir coneixements sense l'esforç i l'avorriment que suposava l'ensenyament tradicional.

Però com tot, ens trobem davant d'una màscara de doble cara. Els excesos es paguen i el fet de no establir unes pautes clares de control de reforçadors provoca que un dia i un altre vegi nens que com si d'un duel a mort es tractés intenten preservar el màxim nombre d'hores d'aferrament a la seva tablet o ipad. Completament enfurismats, encegats per l'ira arrasen amb tot el que troben si algú intenta interposar-se entre ells i aquestes noves maquinetes que semblen l'encarnació del mal feta realitat. Es neguen a fer deures, eviten responsabilitats i desafien. Només importa l'ipad! 

Als pares els hi recomano que prenguin el control d'aquestes eines. No és el nen qui les ha de tenir al seu poder. Ells no tenen adquirida la noció de control, els límits... 
Les noves tecnologies ens han de servir per portar els vostres fills al vostre terreny no que ells us portin al seu.

1. Delimiteu les hores diaries d'ordinador, tablet... a través d'un horari clar i amb dibuixos pels més petits. 

2. Feu servir les noves tecnologies com a reforçadors de conductes de baixa aparició com són: fer deures, llegir, mantenir l'habitació ordenada... 

2. Superviseu el contingut que es descarreguen.

3. Eviteu que estiguin davant la TV, la tablet, l'ordinador al mateix temps.

4. Abans d'anar a dormir no fer ús de tots aquests aparells.

La col·lecció EDEBÉ LLIÇONS DE VIDA permet ensenyar i transmetre valors en forma de contes per a nens de primer cicle d'educació primària.

- L'esforç.
- L'excés tecnològic. Internet i videojocs.
- Els conflictes, mala conducta. 
- El valor de les coses.

VIDEOVAMPIRS editorial EDEBÉ.